Jégpáncél a kerületi járdákon

Boldog, békés karácsonyi ünnepeket!
december 21, 2016
Tanfolyamok a Csokonaiban
február 6, 2017

Hősök u-i rendelő intézet parkolója és mozgás korlátozott feljárója

Az idei tél legalább két dologról emlékezetes maradhat a palotaiaknak. Évek óta nem volt ilyen hosszan tartó, kemény fagy Budapesten és az országban. Palotán a mínuszokra a hőmérő higanyszála mellett a kerület szinte valamennyi járdáját vastagon borító jégpáncél is emlékeztetett.

Joggal merül fel a kérdés: miért nem történt alapos jégmentesítés a palotai köztereken? Facebook-on, emailben érkeztek hozzám lakossági panaszok arról, hogy jóformán nem volt olyan térség a XV. kerületben, ahol biztonságosan lehetett volna gyalogosan közlekedni.

Volt, aki arra panaszkodott, hogy napokon keresztül nem tudott elmenni egy egyszerű vérvételre, mivel a rendelő előtti járdaszakaszokat jég borította. Mások arra hívták fel a figyelmemet: hiába értesítették a Répszolg munkatársait, érzékelhető változás ezt követően sem történt.

A hozzám eljuttatott fotókon is látható, hogy a kerületben milyen sok helyütt okozott komoly fennakadásokat az önkormányzat mulasztása. A folyamatosan érkező fotók és lakossági panaszok azonnal, még január végén továbbításra kerültek az illetékesek felé, akiktől azonban azóta sem érkezett válasz.

Frissítés: Tarlós István – igaz, a hó elolvadása után – elnézést kért a budapestiektől a kialakult helyzetért, felfagyott megállókért, jeges járdaszakaszokért. A XV. kerület illetékesei eközben válaszra sem méltatják a palotaiakat…