Lerongyolódott palotai utak [+36 fotó a kátyúkról]

ÉPK: kórház helyett mosoda
február 17, 2017
“Nem sikerült jól a téli síkosságmentesítés”
február 27, 2017

Talán még soha nem volt olyan szörnyű állapotban a kerület úthálózata mint amilyenbe az elmúlt hónapok leforgása alatt került. Az egyébként is kátyúktól szabdalt utakon nyomot hagyott a rekord hideg tél. De ami ennél is fontosabb: a karbantartás égető hiánya is meglátszik.

A kerületi és a fővárosi fenntartásban levő utakat is megviselték a téli mínuszok a XV. kerületben. Palotán ma már szinte egy fontosabb útszakasz sincs, melyet ne tarkítanának kátyúk.

Nem túl nagy büszkeség, de van olyan forgalmas utunk, ahol több száz méteren keresztül nincs 20 centiméternyi(!) folytonos útszakasz kátyú nélkül! 

A rossz minőségű utak nem csak az autójukkal a kátyúkat kerülgető sofőröknek vagy az autóbuszokon zötykölődő utasoknak rossz. A toldozott-foltozott utak miatt a közvagyon részét képező buszok is gyakrabban hibásodnak meg, melyek javíttatása – végső soron – minden  adófizető polgár számára terhet jelent.

A tél során az önkormányzat néhány helyen végzett ugyan hideg aszfaltozást, ám a jelenleginél jóval több munkára lenne szükség ahhoz, hogy elfogadható minőségű utaink legyenek Palotán.

Sajnos nem várható, hogy a (remélhetőleg) már közelgő jó idővel együtt a felújítási-karbantartási munkálatok is megindulnának. A kerület új, még tárgyalás alatt levő költségvetésében ugyanis nincs pénz előirányozva közúti munkálatokra!

Galéria