Szavazás Gyurcsány Ferenc kerületi szerepvállalásáról – eredmények

Szavazás
szeptember 26, 2017
Köszönő levél – és indul a kampány!
február 19, 2018

Kép forrása: petervasara.hu

A XV. kerületben sem örvend nagyobb népszerűségnek Gyurcsány Ferenc, mint országosan – ez derült ki a honlapomon futott szavazásból. A DK pártelnökét a válaszadók kevesebb, mint harmada látná szívesen országgyűlési képviselő jelöltként a Palotát is magában foglaló 12. sz egyéni választó körzetben.

A beérkezett közel 600 szavazat alapján Gyurcsány Ferenc kétharmados elutasítottságnak „örvend” a XV. kerületben. A főként kerületi lakosok által látogatott honlapomon zajló, és a Facebook oldalamon meghirdetett szavazás eredménye egyértelmű. A XV. kerületiek többsége nem szeretné, ha a DK pártelnöke indulna helyben 2018 áprilisában.

Az egykori, és pozíciójában megbukott miniszterelnök személye megosztó, személyes tapasztalataim is azt támasztják alá: az itt élők nyugalomra, békés hétköznapokra vágynak – és nem pártpolitikai alapú megosztottságra, viszályokra.

Az eredmény önmagában is beszédes, pedig a szavazás első óráiban – egy beállítási hibát kihasználva – egy számítógépről több, mint 100 szavazat érkezett Gyurcsány mellett (a hibát az észlelést követően azonnal elhárítottuk).

Eredmények:

Szeretné-e, hogy Gyurcsány Ferenc 2018-ban a XV. kerületet is magában foglaló 12. sz egyéni választói körzetben induljon képviselő-jelöltként?

Igen 177 / 585

30.26%

Nem 408 / 585

69.74%

(A szavazás a honlapon 2017. október 6-ától 9-éig volt elérhető. Az eredmény nem reprezentatív mintán alapul, a moriczeszter.hu honlap látogatóinak a szavazatai alapján készült).